Tel: 0412 47 46 66

Financiering

Zonnepanelen- of zonneboilersystemen zijn een investering voor op de lange termijn. In het verleden waren er voor zowel particulieren als bedrijven verschillende subsidiemogelijkheden. Sinds vorig jaar is er alleen een landelijke subsidie beschikbaar voor bedrijven. Er zijn nog wel enkele lokale subsidies beschikbaar voor particulieren alleen is dit afhankelijk van waar u woont.

GreenLoans

GreenLoans is een onderdeel van ALFAM Consumer Credit. GreenLoans voert speciale producten voor het financieren van groene investeringen in uw woonhuis, zoals zonnepanelen en zonneboilers. De fondsen waarmee uw groene lening wordt gefinancierd, zijn groene fondsen. Daardoor kunnen we u de lening tegen een zeer laag tarief aanbieden.

De GreenLoans Lening kunt u gebruiken voor:

  • Zon-pv-systemen
  • Zonneboilersystemen
  • Warmtepompen

De GreenLoans EcoLening kunt u gebruiken voor:

  • Vloer- gevel- en dakisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Ramen, deuren en kozijnen
  • Voorziening om warmte terug te winnen uit douchewater
  • HR-ketel
  • Gelijkstroompompen en –ventilatoren
  • CO2 of drukgestuurde ventilatieroosters
Vlagheidefonds

Omdat de kostprijs voor PV-panelen in 2011 met 70% gedaald is, is de subsidieverordening Vlagheidefonds voor duurzame energie op 15 december 2011 door het Algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling RMB te Cuijk gewijzigd en worden er geen bijdragen meer verstrekt voor PV-installaties (zonnestroom) in de bestaande bouw.
Deze wijziging treedt op 26 januari 2012 in werking.

Nieuwe regeling Vlagheidefonds
SDE

De landelijke overheid heeft een stimuleert via Agentschap NL duurzame energie.

Iedereen die duurzame energie wil produceren kan gebruik maken van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+). Duurzame energie wordt opgewekt uit schone, onuitputtelijk bronnen en wordt daarom ook wel ‘hernieuwbare energie’ genoemd. De SDE+ is een regeling voor particulieren, bedrijven en instellingen.

De kostprijs van duurzame energie is in de meeste gevallen hoger dan die van grijze energie, dit geldt zeker voor grootverbruikers. De productie van duurzame energie is dan ook niet altijd rendabel. De SDE+ vergoedt het verschil tussen de kostprijs van grijze energie en die van duurzame energie over een periode van 12 of 15 jaar.

Website Agentschap NL
Energiesubsidiewijzer

De Energiesubsidiewijzer wijst u de weg. U vindt hier het complete en actuele overzicht van subsidies, leningen en andere regelingen voor woningeigenaren, woningcorporaties en particuliere verhuurders. Hierin ziet u precies welke mogelijkheden er in uw situatie zijn om subsidie te ontvangen van bijvoorbeeld de rijksoverheid, de provincie of uw gemeente. Dit maakt het nog aantrekkelijker om energie te besparen.

Website Energiesubsidiewijzer