Collectief inkopen
 Tel: 0412 47 46 66 Bel mij Offerte aanvragen

Windenergie

Windturbines

Als u op zoek bent naar mogelijkheden om zelf energie te genereren, is gebruikmaken van de wind een interessante optie.

Grote windparken en grote molens laten we graag over aan bedrijven die hierin zijn gespecialiseerd. Voor de wat kleinere windturbines, waarvoor bedrijven en ook particulieren nu al veel belangstelling tonen, bent u bij ons wél aan het juiste adres.

Decentraal opwekken van elektriciteit wint aan populariteit door de steeds maar stijgende energieprijzen. Door het dreigende tekort aan fossiele brandstoffen voelen burgers, bedrijven en overheden zich niet prettig bij de gedachte geheel afhankelijk te zijn van leveringen van energiebedrijven.

Windmolen
Windenergie beeldmerk

Voordelen

  • Veel van deze kleinere windturbines zijn bijzonder geschikt voor het buitengebied.
  • In het ideale geval mogen ze zonder vergunning geplaatst worden.
  • Omwonenden zullen weinig te klagen hebben, want er is geen overlast van betekenis. Dit is afhankelijk van de gemeente waar u de windturbine wilt plaatsen.

Typen windturbines

In de markt zijn hoofdzakelijk twee verschillende typen windturbines verkrijgbaar; horizontale en verticale asturbines. Deskundigen verschillen van mening welk type het beste zou werken. Voor ons is geschiktheid voor uw locatie het belangrijkste criterium bij de keuze voor een windturbine.

Windmolen 1 Horizontale as windturbines Windmolen 2 Verticale as windturbines

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de wind moeten er geen obstakels zijn die de windsnelheid belemmeren. Het principe van windturbines is: hoe sneller de wind tegen de bladen aankomt, hoe meer energie opgewekt kan worden. Hier moet dan de omvormer zijn werk doen.

De omvormer moet namelijk de windturbine op een bepaald toerental houden om een maximale hoeveelheid energie te genereren. Als de omvormer te veel vraagt (er wordt te veel energie afgenomen), remt de turbine af en geeft hij te weinig energie. Als de omvormer te weinig vraagt, draait de windturbine te hard en geeft deze ook te weinig energie. In beide gevallen wordt verlies geleden. Het is daarom belangrijk dat de beste omvormer wordt gekozen voor de betreffende windturbine.

Logo ecodome png

Onderhoud windturbines

De systemen vergen regelmatig onderhoud. Het is voldoende om eens per jaar te (laten) controleren of alle onderdelen goed werken en of alles nog goed vastzit. Wanneer iets mis of fout is, geven onze omvormers dit meteen aan en waarschuwen door middel van een lampje.

Daarnaast kunnen wij de windturbine ook voor u installeren.

Als u zich afvraagt of het plaatsen van een windturbine mogelijk is bij uw woning of bedrijf, of als u benieuwd bent naar de kosten en baten, dan staan wij u graag te woord voor een vrijblijvend advies op maat.