Tel: 0412 47 46 66

Zonneboiler met perfecte aftersales

Mooie showroom met diverse energiebesparende voorzieningen

We hadden als doel energie te besparen in onze woning. Daarom hebben we de situatie in beeld laten brengen en middels een energielabel te laten bepalen van de woning in originele staat. Dit resulteerde in het energielabel E.

De meest rendabele investering waardoor we 2 klasse in label zouden stijgen (naar label C) was het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie. De investering wordt volgens de berekeningen binnen 2 jaar terugverdiend.

Een volgende grote besparing was het plaatsen van een zonneboiler waardoor we het energielabel B zouden krijgen. Onze oude C.V. van het merk Nefit was inmiddels 19 jaar oud maar nog in een redelijke conditie. Toch waren we ons al geruime tijd aan het oriënteren op een vervangende C.V.-installatie die zuiniger met energie om zou gaan.

Via een zoekopdracht op internet zijn we daardoor in contact gekomen met Ecodome in persoon van Hans Heurkens. Hans heeft ons in het eerste persoonlijke gesprek uitgebreid de werking van de zonneboiler toegelicht. Tevens nodigde Hans ons uit op het bedrijf om daar in de praktijk te komen kijken naar de mogelijkheden van een zonneboiler. De afspraak hiervoor was snel gemaakt.

In Oss aangekomen werden we ontvangen in de zeer mooie bedrijfshal waar diverse energiebesparende voorzieningen waren opgesteld. We waren verbaasd over de wijze waarop de zonneboiler energiebesparend was en daardoor binnen 3 tot 4 jaar terugverdiend wordt volgens de berekeningen. Vooraf hadden we een terugverdientijd van 6 tot 7 jaar ingecalculeerd.
Een punt van aandacht voor ons was de afstand Oss-Best in het geval dat er een storing aan de C.V. optreed. Hans verzekerde ons dat binnen 24 uur de storing wordt opgelost.

De deal was daardoor snel gesloten voor de aanschaf van een nieuwe C.V. met zonneboiler, inclusief een onderhoudscontract. De zonneboiler is in 1 dag geplaatst door 2 vakmensen. Ook de aftersales is perfect.

Onze eerste indruk is dat we ca. 50% energie besparen zoals berekend in het energierapport. Met name het adviestraject heeft ons overtuigd tot het aanschaffen van een zonneboiler. Kortom, we zijn zeer tevreden over de aanschaf van de zonneboiler via Ecodome.

Zodra de terugverdientijd van zonnepanelen economisch interessant is houden we ons hier graag voor aanbevolen zodat we ook op de elektriciteit nota kunnen besparen.

Met vriendelijke groet,

A. vd Sande
Best, 10 januari 2012